در ساخت یک دیتاسنتر عوامل زیادی دخیل هستند از جمله آنها :
کف کاذب ، دیوار کاذب ، سقف کاذب ، کابل کشی زیرساخت شبکه ،برق ، برق اضطراری، سیستم ارت ، سیستم تهویه مطبوع ،اعلام و اطفا حریق ، سیستم کنترل دسترسی ، سیستم های امنیتی و نظارتی ، روشنایی ، عایق کاری و بسیاری موارد دیگر که لازم است شما با تمامی این موارد دست و پنجه نرم کنید.
نقشه ساختمان را از کارفرما تهیه کنید و روی نقشه با توجه به استحکامات ساختمان بهترین منطقه را برای ساخت انتخاب نمایید .براساس این نقشه مسیرهای کابل کشی و ارتباطی تا دیتاسنتر را طراحی کنید سعی کنید تا طراحی به گونه ای باشد تا کمترین میزان مسافت همیشه مدنظر شما باشد. کلیه کانال های عبوری کابل و ارتباطی مثل کانال برق ، تهویه هوا و …. به دیتاسنتر و حتی ارتباطات تجهیزات درون اتاق سرور را از قبل روی نقشه پیاده سازی نمایید
شما میبایست قبل از شروع به ساخت طرحی کامل ایجاد کنید که بیشترین تطبیق را با استانداردها داشته باشد.
به طرح زیر که در استاندارد TIA 942 آمده دقت نمایید.این طرح نمونه ای از نوع ارتباطات دیتاسنتر با دیگر تجهیزات است :
Tiering :
این استاندارد شامل 4 نوع رده بندی است که بالطبع بالاترین نوع رده بندی بیشترین امنیت، اطمینان ، کارایی و انعطاف پذیری را دارا می باشد.
برای بالابردن این ضریب اطمینان باید تمامی جهات برای از بین بردن نقاط کاری اشتباه (Single point of failure) را بکار برد.
بطور ساده redundant بودن تجهیزات را در نظر بگیرید و برای هر رک دو منبع برق از دو فاز متفاوت در نظر داشته باشید تا در صورتیکه یک فاز به دلایلی قطع شد دیگری پا برجا بوده و سرویس دهی ادامه یابد.
نکته : همیشه در تعیین رده یک دیتاسنتر پایینترین رده در عوامل مختلف را در نظر میگیرند.مثلا اگر در عوامل برقی رده 4 داشته باشد و در عامل امنیت رده 1 ، قطعا رده کلی دیتاسنتر شما یا Tiering دیتاسنتری که ساختید 1 خواهد بود .چون این دیتاسنتر از همان عامل امنیت قابل نفوذ بوده و میتواند از همان قسمت مورد حمله یا تخریب قرار گیرد !!
توجه : با کیفیت ترین دیتاسنتر رده 4 و نا امن ترین رده 1 است.
برخی از فاکتورهای ارزیابی Tiering :
انواع افزونگی :